Дан Букша ще поеме ръководството на екипа за изследвания за

...
 Дан Букша ще поеме ръководството на екипа за изследвания за
Коментари Харесай

Нов главен икономист за Централна и Източна Европа в УниКредит

 Дан Букша ще поеме управлението на екипа за проучвания за Централна и Източна Европа (ЦИЕ) в УниКредит като основен икономист за района, считано от 17 ноември.

Той наследява на високата позиция Любомир Митов, който се реалокира във Вашингтон. „ Любомир Митов ще продължи работата си за УниКредит в ролята на съветник, тъй че нашите клиенти към момента ще могат да се възползват от неговия опит и знания “, се показва в формалното известие на УниКредит за назначението.

Като основен икономист на УниКредит за ЦИЕ, Дан Букша, който ще бъде основан в Лондон, ще дава отговор за макроикономическите проучвания на групата за района. Той ще рапортува на основния икономист на Групата Ерик Нилсен.

За последните пет години Дан Букша е работил като водещ икономист за ЦИЕ в Лондон след прехвърлянето си от УниКредит Банк Румъния. Преди да се реалокира в частния бранш, той е преподавал в Университета за стопански проучвания в Букурещ и е работил в отдел за макроикономическо моделиране и прогнозиране в Националната банка на Румъния, където е взел участие в създаването на нейната планирана рамка за целеви нива на инфлацията.

Дан Букша е лекар по макроикономика и магистър по финанси на Университета за стопански проучвания в Букурещ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР